astigmatizem

Astigmatizem je bolezen oči

Različnih bolezni očes poznamo veliko. Ena izmed teh je tudi tako imenovan astigmatize. Je pa to dioptrijska težava očesa, ko svetloba ne potuje pravilno. Vi pa imate potem meglen vid. Da se to danes rešiti z očali in podobnimi pripomočki in na koncu lahko vi normalno vidite. Zdravljenje astigmatizma ni težavno in tudi ni boleče. Pacienti pa lahko potem čisto normalno vidijo, brez kakršnih koli težav, ki so jih imeli do zdaj. Astigmatizem lahko opazite, tako da imate meglen vid ali pa vidite dvojno. Takrat veste, da so se pojavile težave, zato pojdite do okulista, da vas pregleda.

astigmatizem

Astigmatizem lahko potrdi vsaki okulist, ki bo naredil dober pregled vida. Ko bo videl, da imate to bolezen, se bo z vami posvetoval glede zdravljenja. Je pa procent ljudi, ki se s astigmatizmom bori res veliko. Nekateri imajo večjo, nekateri pa manjšo dioptrijo. Z očali vse to popravijo, da boste vi lahko normalno živeli in tudi normalno videli. Lahko se uporabljajo tudi kontaktne leče, če si vi tako želite. Je pa najprej potreben pregled pri specialistu, da lahko vi potem greste v optiko, kjer si kupite očala. Tam vam bodo pokazali različne modele očal in vam tudi svetovali, katera vam najbolj pristajajo. Kakorkoli že vas astigmatizem več ne bo motil, ko boste imeli očala. Takrat boste se počutili, kot da je vse dobro in brez težav.

Zdaj astigmatizem je problem, ki se kaže v vašem očesu oziroma sprejemanju svetlobe le tega. Pokaže se še s kakšnimi glavoboli in drugimi težavami. Ko sami ugotovite, da pa ne vidite normalno, se le odpravite do okulista. Nič ne čakajte, da se ne pojavijo še večje težave. Začnite z zdravljenjem še danes in nosite očala redno. Dajte jih si dol samo ponoči ali recimo pod tušem. Ker če očal ne boste nosili, stanje ne bo spet normalno.