boleče grlo

Kako poskrbeti za boleče grlo?

Boleče grlo je zelo zoprna nadloga, ki pa se jo da blažiti in tudi odpraviti z nekaterimi preverjenimi metodami. Grlo postane boleče zaradi različnih vzrokov. Največkrat naredimo napako pri prehrani, tudi kaj pijem oni jemo, kar je mrzlo ter nimamo dobre odpornosti. Takrat nas napadejo virusi. Vendar se boleče grlo se da odpraviti na več zanimivih in naravnih načinov. Najprej pijte in jejte vse na sobni temperaturi in nikar naj ne bo mrzlo ali vroče. Vključno s čaji. Obstajajo sirupi za grlo in smrekovi vršičkov, ki super pomaga. To so odkrili ljudje že v davni preteklosti. Danes pa so narejeni razni izdelki iz smrekovih vršičkov pod blagovno znamko Smrekovit, ki še 50 let pomagajo ljudem v Evropi. Z njimi se da vneto grlo hitro odpraviti, če se zraven držite še nekaj osnovnih pravil.

boleče grlo

Ko imate boleče grlo, ga ovijte v šal, ker bolj, kot mu je toplo, hitreje se bo pozdravil saj vročina ubija viruse. Takrat naredite tudi dieto in ne jejte nič živalskega izvora, še posebej ne beljakovine. Telo se mora sčistiti, zato uživajte temno zeleno zelenjavo, listano zelenjavo in peso. Izogibajte se sadju, razen če imate vročino lahko jeste pomaranče in agrume, ker hladijo. Čeprav je dobro, da vročina pobije vse bacile in bakterije ter vas reši.

Boleče grlo lahko odpravite tudi z zeliščnimi tabletami, ki jih ližete in hripavost ter bolečine bodo izognile postopoma. Smrek pa je znana o tem, d bo v vašem želodcu ubila vse viruse zato ni nič narobe, če kakšen dan ali dva ne jeste ničesar ampak le uživate tekočino, če ste jo s potenjem izgubili. V treh dneh e bo boleče grlo pozdravilo. Lahko daste nanj še narezano čebulo in potegnila vam bo ven sluz. Veliko tudi počivajte in se izogibajte mrzlemu vetru ter govorjenju v živo ter po telefonu. Saj bo hitro minilo.