Male čistilne naprave naravno očistijo odpadne vode in so obvezne

Čistilne naprave so male komunalne biološke naprave, ki čistijo odpadne vode na podlagi aktivnega mulja. Na tej povezavi je 2pr podjetje, ki izdeluje kvalitetne male čistilne naprave usklajene z zakonom, ki predpisuje, do katere mere morajo te naprave očistiti vodo, da se jo lahko izpusti v okolje brez škode za podtalnico in rastline ter živali. Posledično pa seveda tudi za ljudi. Na razpolago sta dve vrsti teh naprav in sicer ena je sestavljena iz dveh prekatov oziroma posod, druga pa iz treh.

čistilne naprave

2pr čistilne naprave so opremljene z dvema kompresorjema. Kompresorja sta namenjena vpihovanju zraka v odpadno vodo zato, da se lahko razvijejo mikroorganizmi. Tako v prvi posodi nastane aktivno blato, ki se razkraja in je to prvi korak k naravnemu čiščenju odpadnih voda. Drugi del pa sestavljajo električna omarica s krmilnim sistemom, kjer se nastavljajo najbolj optimalni parametri za razkroj odpadne vode. Zato vam ni treba tega nadzorovati, ker se dogaja avtomatsko.

Te čistilne naprave so narejene iz kvalitetne plastike in so monolitne, tako da je posoda narejena iz enega kosa in je zato izjemno odporna ter dolgotrajna. V prvi posodi se nabirajo usedline. Te mikroorganizmi prečistijo in ker se na dnu vpihuje zrak, je ta proces dosti hitrejši, kot to poteka v naravi. Nato se višek aktivnega blata vrača nazaj v prvo posodo, kjer se občasno tudi očisti to posodo, vendar seveda ne do konca, ker morajo ostati kolonije bakterij in mikroorganizmi, da čistijo vodo naprej.

Male čistilne naprave so po zakonu obvezne tam, kjer ni možno se priklopiti na javno kanalizacijo in čistilno napravo. Letos se se izteka rok za nabavo take naprave. 2pr naprave imajo dolgo življenjsko dobo, ker so izjemno odporne tudi na agresivne medije. Imajo tudi precej dolgo garancijo, kjer vam zagotavljajo brezhibno delovanje naprave, če je kaj narobe pa vam to napako brezplačno seveda odpravijo v najmanjšem možnem roku.