Dlesni so lahko tudi vnete

Niso samo naši zobje krivi, da jih izgubimo. Tukaj so tudi dlesni, ki včasih pozabimo na njih. Obolele dlesni so znak, da je nekaj narobe in je potrebno obiskati zobozdravnika. Največkrat si takrat pomagamo sami in si rečemo, da bo jutri boljše. V večjih primerih je res boljše, ampak se sigurno bo ponovila težava in vas bodo dlesni spet bolele. Vnetje je tisto, ki nam povzroča težave, kot so krvavitve, otečene, prav tako krvavitev, ko si umivamo zobe. Ne ostajat takrat doma, obiščite zobozdravnika. Nekaj si lahko preberete tudi na spletni strani, povezavo najdete v začetku zapisa.

Obloge od hrane se redno nabirajo na naših zobeh in ne samo na zobeh tudi na dlesnih. Če si redno ne umivamo zob ali pravilno, ne odstranimo vseh oblog vstran. Te obloge se nabirajo in nabirajo, kar pa povzročajo velike težave. Pod samimi dlesni se te obloge na veliko nabirajo in nastane težave. Mi se včasih ne zavedamo zakaj nas dlesni bolijo, kaj je narobe. Malokdo obišče takrat zobozdravnika, ampak bi to morali narediti vsi. Ker to je prvi znak, da bo z našimi zobmi nekaj narobe. Največ krat pride do izgube zob, kar pa je za nas lahko velik stres in bolečina.

dlesni

Če vidite, da dlesni krvavijo, ko si jih umivate pojdite do zobozdravnika. Ko vas bodo bolele, otečene ali še kaj hujšega je lahko že velika težava. Najbolj bo pametno, da si začnemo zobe pravilno umivat in vse obloge odstranimo. Zobozdravnik bo ocenil kakšno težavo imate in kako vam lahko pomaga. Včasih bolečina mine hitro, lahko pa se vleče po nekaj dni. Takrat morate vedeti, da res nekaj ni dobro in da lahko to privede do hujših težav. Zdrava prehrana, redno in pravilno umivanje zob ter redni obiski pri zobozdravniku lahko to težavo rešijo.