Dodatno pokojninsko zavarovanje za bolj varno in brezskrbno starost

Dodatno pokojninsko zavarovanje je kljub temi, da imate pred upokojitvijo še leta, modro skleniti še danes. Dodatno pokojninsko zavarovanje vam bo zagotovilo finančno varnost z nastopom pokojninske dobe. V kolikor redno varčujete si boste na ta način zagotovili dodatno pokojnino in tako bili v starejših letih brez skrbi. Po upokojitvi boste tako vsak mesec prejemali še dodatno pokojnino, da se vam ne bo potrebno odrekati stvarem na katere ste bili navajeni v času aktivnega dela. To vam lahko prinese tudi dobro počutje, saj je dandanes težko napovedati kakšne bodo razmere in imeti nekaj več priliva je vsekakor dobrodošlo.

 dodatno pokojninsko zavarovanje
Dodatno pokojninsko zavarovanje vam prinese tudi to pozitivno stvar, da se boste lahko počutili samostojne, saj vašim otrokom tako ne bo potrebno skrbeti glede vaše finančne varnosti. Obeti za prihodnje niso najbolj obetavni, zato je še toliko bolj pomembno, da zase poskrbimo že prej, ko še lahko. Vendar pa je dobra novica ta, da lahko za svojo finančno varnost v starosti poskrbite sami s tem, ko sklenete dodatno pokojninsko zavarovanje. Kljub temu, da lahko vsak mesec privarčujete le majhen znesek pa je to še vseeno več kot ni. Dobra novica pa je tudi ta, da lahko za varčevanje v okviru dodatnega pokojninskega zavarovanja uveljavljate tudi davčno olajšavo. Država vam nato po poračunu dohodnine del vplačanega zneska povrne.
V kolikor vam je mar za leta po zaključeni delovni dobi in bi si želeli vključiti v dolgoročno varčevanje za vašo dodatno pokojnino, je postopek enostaven in preprost. Zavarovanje lahko sklenete pri zavarovalnici Prva. Na njihovi spletni strani najdete pristopno izjavo za vključitev, ki jo izpolnite in podpišete. Zadnji korak je, da podpisano pristopno izjavo poljete na naslov zavarovalnice Prva, ki ga najdete na njihovi spletni strani. Lahko pa jo enostavno tudi pošljete preko elektronske pošte. Poskrbite zase in svoje starejše obdobje ter si priskrbite dodatno pokojninsko zavarovanje ter uživajte v jeseni življenja.