Električna kolesa so izdelana za mesta in podeželje za lažjo vožnjo

Električna kolesa so poceni in zdravo prevozno sredstvo za mesto in podeželje, za v šolo ali službo in za izlet. Najdete jih tukaj https://www.elektricno-kolo.com/elektricna-kolesa/ in naročile enega zase in za vsakega člana družine, da boste lahko skupaj šli na izlete ter potovanja s kolesi. Tako boste na zraku in boste videli veliko več ter doživeli super dogodivščine, kot če bi šli z avtom. Vsa električna kolesa so namenjena temu, da vam lajšajo vožnjo s kolesom. Zato so primerna za tiste, ki nimate kondicije in za tiste, ki težje hodite.

električna kolesa
Električna kolesa so pametna in imajo programe in vedo, kdaj vklopiti motor, da vam pomagajo. Motor je nameščen na okvirju kolesa in se ga da namestiti tudi na navadno kolo, vendar to naj naredi izkušen mojster, da ne pride do električnega udara. Najpogosteje je na okvirju, kjer imate nameščeno tudi baterijo. Od moči baterije in motorja je odvisno, koliko boste lahko prevozili z eno vožnjo. Odvisno pa je tudi od dinamike vaše vožnje in terena.
Kako delujejo električna kolesa? Ko začnete poganjati kolo, se še nič ne zgodi. Ko pa pride do situacije, da kolo zazna, da vam je treba pomagati pri prediranju, se vklopi motor. Tako boste lahko prevozili z isto hitrostjo velike razdalje in pa tudi strme klance. Tam se motor še najhitreje vkopi in ko se vozite navzdol po klancu, se spremeni v dinamo ter polni baterijo, da lahko še več prevozite. Tako še privarčujete.
Vsa električna kolesa so občutljiva na vlago in nizke temperature pod 5 stopinj Celzija, zato jih hranite na toplem in suhem mestu. Baterije polnite enako kot pri mobilnem telefonu in jo morate mesečno polniti tudi med zimo, če se ne vozite. Tako boste ohranili sodobno in lahko litij ionsko baterijo vsaj dve leti dlje, kot pričakuje proizvajalec. Katero kolo boste kupili je odvisno od vrste vožnje in od vaše višine ter namena uporabe kolesa, zato se lahko prej posvetujete s prodajalcem, da boste izbrali pravega.