Klinika Nevrocenter Ljubljana vam pomaga do boljšega življenja

Diagnoza Alzheimerjeve bolezni prinaša številne spremembe za osebe s to boleznijo in za njihove družine. Vendar vam Nevrocenter – Ljubljana stoji pri vsem ob strani in pomaga vsem vpletenim. Kljub najboljšim prizadevanjem medicinske znanosti ostaja Alzheimerjeva bolezen neozdravljiva. Toda v boju proti tej bolezni je bil že dosežen določen napredek. Zdravila lahko pomagajo stabilizirati duševno zmogljivost in upočasniti napredovanje simptomov. Poleg medicinskega zdravljenja se danes uporabljajo številne sočasne terapije, katerih cilj je spodbujanje duševnih sposobnosti obolelih ali ohranjanje teh sposobnosti čim dlje, izboljšanje splošne kakovosti življenja in s tem razbremenitev svojcev.

nevrocenter
TPS® terapija z Neurolith sistemom je primerna tako za Alzheimerjevo demenco kot tudi za druge oblike demence. Klinične študije dokazujejo zmanjševanje depresije pri osebah z demenco, večjo prostorsko in osebnostno orientiranost, izboljšanje delovnega spomina, socialne udeležbe, zadovoljstva s svojim življenjem, iskanje primernih besed, gibalne aktivnosti, mentalne čistosti in mentalnega ravnovesja.
Vsekakor je učinek terapije v zgodnji fazi nekoliko večji, saj preprečuje napredovanje nevrodegenerativne bolezni. Na splošno velja pravilo, prej, kot se prične zdravljenje, bolj učinkovita je terapija. Klinične izkušnje iz tujine pa kažejo učinke TPS® terapije tudi pri bolj razvitih oblikah demence.
Bolnik s kliničnimi znaki demence ali potrjeno demenco mora opraviti MRI slikovno diagnostiko glave in možganovine. Nato se opravi pregled pri specialistu nevrologije, ki bolnika klinično pregleda, pregleda slikovno diagnostiko in opravi klinične teste. V primeru, da oseba nima kontraindikacij za TSP® terapijo z Neurolith sistemom, se osebo vključi v osnovni terapevtski program, ki zajema 6 terapij v časovnici dveh tednov (3 terapije na teden).

Po osnovnem terapevtskem programu se ponovno opravijo klinična testiranja. Nato sledijo obnovitvene terapije – enkrat mesečno. Oseba pri izvedbi TPS® terapije praktično ne čuti bolečine. Občasno na določenih predelih lobanje, ki je bolj občutljiva pojavi rahla bolečina, vendar le ta ni moteča. Bolj moteč je zvok udarcev, ki pa jih lahko omilimo z uporabo ušesnih čepkov. Terapija se opravi na glavi, kamor se nanese ultrazvočni gel. Sama terapija pa traja približno 30 minut.