kotni kamini

Kotni kamini omogočajo pogled na ogenj z dveh strani

Kotni kamini niso sodoben izum, ampak izvirajo že od nekdaj, ko so ljudje kurili v hišah ognjišča. Sodobni kotni kamini so izdelani tako, da se ogenj vidi z dveh strani. Tako lahko več ljudi uživa v lepi sliki in prasketanju ognja, ko je zunaj mokro, mrzlo in vleče veter ali pada sneg. Pazniki bodo za vas tako zelo topli in ljubeči, srce vam bo poskočilo ob pogledu na naravni ogenj, ki pomirja. Sodobni kamini so narejeni tako, da v prostor ne spuščajo nobenega plina in so zato varni za vsak prostor in vsako stanovanje ter hišo, kjer imate možnost dimnika.

kotni kamini

Kotni kamini so vedno bolj popularni, ker super ogrevajo prostore z naravnim ognjem. Kurijo se na drva, ki morajo biti suha, kakovostna in pravilno posekana, da res dajejo od sebe kalorično toploto ter dobro ogrejejo zidani del kamina, ki potem še en dan oddaja v prostor nežno toploto, ko ne kurite več. Zato vam ponoči ni treba kuriti in lahko šele naslednji dan popoldan zakurite, ko pridete iz službe.

Zato je kamin super zadeva za družine in zaposlene, ki nimate dosti časa. Kotni kamini namreč segrejejo prostor takoj, ko zakurite v nekaj minutah z močno sevalno toploto. Ko se segreje še zidani del, kamini oddajajo toploto tudi preko opeke in zgoraj, kjer je šoba, da začne topel zrak krožiti po prostorih.

Dejansko so kotni kamini lahko narejeni tako, da ogrevajo celotno hišo in več prostorov ter nadstropij, če se dovoli toploti, da topli zrak kroži po vsej stavbi. Lahko ogrevajo tudi sanitarno vodo in tako še bolj prihranite na energiji. Je pa to eden najbolj poceni načinov za ogrevanje prostorov. Toplota iz ognja pa je primarna toplota, ki ogreje kosti in srce, ker je človeštvo tega vajeno od kar obstaja in je izumilo ogenj. Kamin morate naročiti malo prej, ker traja kakšen mesec, da ga zgradijo.