Neguj.SETrenutni obiskovalci: 114            
Gostilna pri planinskem orlu
 
 
 
 
 


Naključni recepti
Vrsta:Podvrsta:
Zapečen krompir z jajci
  Krompirjeve jedi
Čas priprave40 min
Število oseb
Zahtevnost
Število kalorij1.118

SESTAVINE
50 dag krompirja
10 dag šunke
3 dag sira
1 dl mleka
1 jajce
sol
poper
muškat po želji
4 jajca
Zapečen krompir z jajci

Olupjen krompir skuhamo in pretlačimo. Dodamo jajce, mleko, sesekljano prekajeno meso, osolimo, popopramo ter dobro premešamo. Krompirjevo zmes razgrnemo za dva prsta na debelo v namazano jensko skledo ali navadni pekač. Z mokro žlico napravimo 4 do 5 vdolbin in vanje previdno ubijemo sveža jajca. Po vrhu naribamo sir ter postavimo v pečico, ogreto na 220 stopinj celzija. Rumenjak naj ostane mehak in vlažen. Jed takoj ponudimo s paradižnikovo ali zeleno solato.


Natisni recept


OCENITEV (0)

PRIPOMOČKI
» Pečica
» Štedilnik
» Posoda
» Pekač
» Kuhinjska tehtnica

Krompir, Sir, Mleko, Poper, Muškatni orešček,
Gostišče Črnivec