streč folija

Streč folija je zelo raztegljiv plastični film

Streč folija je zelo raztegljiv plastični film, ki se običajno izdeluje iz polietilena. Obiščite spletno stran https://kammtrade.si/stretch-folija/, ki ima več vrst streč folij.

Folija nastaja po postopku ekstrudiranja. Največkrat je navita na tulcih iz kartona. folija je poznana po več imenih in sicer je lahko: ovijalna, raztegljiva, povijalna, stretch folija, embalažna, … Običajno se uporablja pri ovijanju palete in tako pritrjuje stvari drug na drugega in na paleto, da ostanejo na mestu ter so hkrati zaščiteni pred zunanjimi vplivi in nedovoljeni posegi. Torej je primerna bodisi za prevoz med posameznimi fasadami, po skladišču ali med transportacijo iz kraja v kraj. Podjetje ponuja različne širine debeline in vrste folije. Folijo ločimo na standardno, tehnično in prestreč folijo in pa vse njihove izpeljanke. Med izdelavo se lahko dodajajo različne primesi  in tako nastanejo: prezračevana, UV obstojna, prosojno barvna ali neprosojno barvna, antistatična raztegljiva folija, barvne so idealne za palete, ki jih je treba raziskovati od drugih palet v skladišču.

streč folija

Za različne potrebe so potrebne različne vrste, debeline in širine. Skrbi za posledično nevarnost k čim manjši količini odpadkov pa proizvajalci žene, okolje, da naredijo čim tanjšo in čim močnejšo folijo. Tanjša folija med proizvodnjo porabi manj naftne smole, zato stane manj, pusti manjšo okolijsko škodo, zavzema manj skladiščnega in transportnega prostora, … Poleg čim tanjše pa je trend tudi večplastnost filma, ki nudi super oprijem odpornost proti trganju in pretrganju. Strankam ponuja možnost, da zmanjša stroške, medtem ko ostanejo prepričane, da varnost palete, paketa oz. pošiljke ni ogrožena. Podjetje ima nalogo pomagati stranki najti najbolj stroškovno učinkovito ovijalno folijo glede na vaše potrebe. Običajno kupci ocenjujejo nakup folije glede na strošek role oziroma cena na kg oz. rolo. Toda v resnici je najbolj pomembni dejavnik stroškov dejansko strošek na povito paleto, povit paket, … Če niste ovrednotili tega stroška, lahko vaše podjetje izgublja potencialne prihranke. Streč folija je zelo uporabna zato si več o njej oglejte a spletni strani našteti zgoraj.